Gençleri tehdit ediyor: Elektronik sigara kullananlar dikkat

Akkoyunlu: Elektronik Sigaraların Sağlık Üzerindeki Tehlikeleri

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, elektronik sigaraların sağlık için ciddi riskler oluşturduğunu vurguladı. Prof. Dr. Akkoyunlu, elektronik sigaraların içeriği hakkında net bilgiler olmamasının ve yan etkilerinin tam olarak bilinmemesinin bu cihazları daha da tehlikeli hale getirdiğini belirtti. Özellikle akciğer hastalıklarına neden olabileceği uyarısında bulunan Akkoyunlu, gençlerde yoğun kullanımının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekti.

Elektronik Sigaraların Olası Etkileri

Akkoyunlu, elektronik sigaraların vücutta çeşitli hasarlara yol açabileceğini söyledi. Alerjik reaksiyonlardan ölümcül organ yetmezliklerine kadar geniş bir yelpazede sorunlara sebep olabileceğinin altını çizen Akkoyunlu, akciğer hastalıkları ve astım benzeri semptomlara neden olabileceğini ifade etti. Gençlerde görülen yoğun kullanımın özellikle akciğerde ve kalpte ciddi hasarlara neden olduğuna dikkat çekti.

Uzun Vadeli Etkiler

Elektronik sigaraların uzun dönemdeki etkilerinin henüz tam olarak anlaşılamadığını belirten Akkoyunlu, Covid-19 ile benzer ağır klinik tablolara yol açabileceğini dile getirdi. Elektronik sigara kullanımının bazı kişilerde alerjik reaksiyonlarla sınırlı kalırken, bazılarında ölümcül solunum yetmezliklerine kadar ilerleyebileceğini belirtti.

Yasal Düzenlemelerin Önemi

Prof. Dr. Akkoyunlu, elektronik sigaraların sigara gibi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak yasal düzenlemelerin şart olduğunu belirtti. Özellikle gençleri korumak adına okul çevrelerinde satışının yasaklanması, 18 yaş altına satılmaması ve ürünlerde uyarıların bulunması gerektiğini ifade etti. Gençlerin bu tür tehlikeli maddelerden korunması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

TTB’den kürtaj engelleri tepkisi: ‘Kürtaj talepleri gerekçesiz reddediliyor’

TTB, isteğe bağlı kürtaj taleplerinin reddedilmesine karşı Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne yazı yazdı.

Uzmanından bayramda kalp ritminizin bozulmaması için öneriler

Uzmanından bayramda kalp ritminizin bozulmaması için öneriler

Kepek, dökülme, kaşıntı kabusuna son! Saç derisine detoks şart, işte yöntemi

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar. Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?

Yaşlanmayı tersine çevirebilecek 6 yiyecek bulundu

Yaşlanmayı durdurmanın anahtarı sandığınızdan daha yakın olabilir. Yeni bir araştırma, doğal ve bitki bazlı beslenmenin hücresel yaşlanmayı yavaşlattığını gösterdi. Bilim insanlarına göre, doğru besinlerle vücut biyolojik yaşını geriye alabilir.

Tehlikeli trend! Vajinal östrojen kremlerinin yüze sürülmesi kansere yol açabilir

Sosyal medyada yaygınlaşan tehlikeli bir güzellik trendi, kadın sağlığını riske atıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, östrojen içerikli vajinal kremlerin yüz bölgesine uygulanmasının ciddi hormonal dengesizliklere ve uzun vadede kanser riskine yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Kurban etinde 2 gün kuralı!

Prof. Dr. Mustafa Tayar, bayramda kesilen kurban etinin ilk 2 gün sabah kahvaltısında yenmemesi gerektiğini söyledi. Gıdaların normalde taze olarak tüketildiğini hatırlatan Prof. Dr. Tayar, “Bu kurban sonrası kesilen etler için geçerli değil. Çünkü o et kas halinde olduğu için insanlarda sindirim problemine neden olur. Bu nedenle kurban eti ile kahvaltı yapmayı 2 gün ertelememiz gerekir” dedi.