Altınbaş Kavunu Hasadı Başladı

Manisa’da Altınbaş Kavunu Hasadı Başladı, Coğrafi İşaret Almak İçin Girişimde Bulunuldu

Manisa’nın Karaoğlanlı bölgesinde yetişen Altınbaş Kavunu, kendine özgü aroması ve lezzetiyle dikkat çekiyor. Altınbaş Kavunu hasadı başladı ve bölgeye özgü bu kavuna coğrafi işaret almak için adımlar atılıyor.

Şehzadeler ilçesine bağlı Karaoğlanlı Mahallesi’nde üretilen Altınbaş Kavunu, sarı ve ince kabuklu olması, aromatik yapısı ve tatlı lezzetiyle biliniyor. Altınbaş adını, kavunun sarı parlak renginden alıyor. Bölgenin yerel bir kültürel mirası olan bu kavun, geleneksel yöntemlerle ve yerel tohumlarla üretiliyor.

Karaoğlanlı’da yaklaşık 200 dönümlük alanda yetiştirilen Altınbaş Kavunu, sabah erken saatlerde toplanıp meydanda satışa sunuluyor. Bazıları İzmir ve çevre illere gönderilirken, civar mahallelerde de ekimi yapılmaya başlandı. Ancak kavunun kabuğu ince olduğu için raf ömrü kısa, olgunlaştığında 2-3 gün içinde tüketilmesi gerekiyor.

Karaoğlanlı Mahalle Muhtarı Hakan Kara, bölgenin tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi vererek, Altınbaş Kavunu’nun geleneksel üretim yöntemleriyle devam ettiğini vurguladı. Coğrafi işaret almak için girişimde bulunduklarını belirten Kara, bölgenin bu eşsiz ürününü tanıtmak amacında olduklarını ifade etti.

Üreticilerden Hakan Abadanç, Altınbaş Kavunu’nun Karaoğlanlı’ya özgü bir kavun olduğunu ve çekirdekten üretildiğini söyledi. Aroması ve tadıyla ön plana çıkan bu kavunun diğer bölgelerdeki insanlar tarafından kabağa benzetildiğini ancak tattıktan sonra beğenildiğini belirtti. Üretim sürecinin 90 gün olduğunu ve 90. günde toplamaya başlandığını aktardı.

Altınbaş Kavunu üreticilerinden İsmail Yoğurtçu ise kavunun aromatik ve lezzetli olduğunu, organik bir ürün olduğunu ve ilaç kullanılmadığını söyledi. Ayrıca, ata tohumlarından üretiminin yapılabildiğini ve insanların bu kavunu beğendiğini ekledi.

Related Posts

Sıcaklıklar 12 derece artıyor, Bakan Yumaklı’dan ”orman yangını” uyarısı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gelecek hafta ülke genelinde sıcaklıkların 6 ila 12 derece artması, nem oranının yüzde 20’nin altına düşmesi ve kuvvetli rüzgarların etkili olmasının ”orman yangını riskini en üst seviyelere taşıdığını” belirtti.

Kart kullanıcıları dikkat: ATM’de 6 ayda bir şifre değiştirme zorunlu geliyor

Kart kullanıcıları dikkat: ATM’de 6 ayda bir şifre değiştirme zorunlu geliyor

Altını alan değil satan daha fazla

Eski yıllara oranla gurbetçilerin de altına yönelimlerinin pek olmadığını kaydeden Şahin “Bu sezon işler istediğimiz gibi gitmiyor, ciddi bir durgunluk yaşıyoruz. Gurbetçiler gelmiş olsa da altına yönelik bir talepleri yok. Şu ana kadar yaz …

Milyonlarca tüketiciyi ilgilendiriyor: Restoran ve marketlerde yeni dönem

Ticaret Bakanlığı’nın taslağına göre, market ve pazarlarda tartılan ürünlerde ambalaj ağırlığı olan ‘dara’nın alınması zorunlu hale gelecek. Restoran ve kafelerin tüm fiyat listeleri, bakanlığın kuracağı bir sistemde yayınlanarak tüketicinin karşılaştırma yapmasına olanak tanınacak.

Eyyübiye’de Gıda Denetimleri: 4 İşletmeye Ceza

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde hijyen ve son kullanma tarihine uymayan 4 işletmeye ceza kesildi.

Erzurum’da Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı 146 Bin!

Haziran’da Türkiye genelinde 189 bin araç kaydı yapıldı, Erzurum 146 bin 927 araçla 49. sırada.