Aile Bakanlığı çalkanıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, içeriden yeni bilgiler ve iddialarla gündemde. Bunlardan biri Darülaceze Başkanı Esra Ceceli ile ilgili. Ceceli’nin Türkiye’de denkliği olan diploması olmadığı daha önce haberleştirildi. Fakat iddialar bununla da sınırlı değil.

DARÜLACEZE BAŞKANI

Darülaceze Başkanı Esra Ceceli’nin İstanbul’daki evine giderken kendine görev yazdırdığı ve para aldığı, şahsına ait ve ilişkide olduğu bir ajans üzerinden ihalelere girdiği öne sürüldü. Adalet Platformu bu ihaleler aracılığıyla Ceceli’nin ek gelir elde ettiğini iddia etti. 

Ceceli yakın arkadaşı Derya Yanık bakan olduktan bir ay sonra bakanlığa atandı. Şimdi de Bakan Mahinur Özdemir’in en yakınlarından biri. 

MAKAM ARAÇLARI 

Bakanlıktaki iddialar bunlarla da sınırlı değil. Kamu kurumlarında ve bakanlıklarda en çok tartışılan konulardan biri makam araçları ve tahsisler. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda da benzer bir durum var. 

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın danışmanı Melih Özyardımcı’ya biri lüks sayılabilecek iki araç tahsis edildiği, Özyardımcı’nın kendi özel işleri için araçları kullandığı öne sürüldü. Bununla birlikte Özyardımcı’nın kendi yakınlarından birini de İstanbul İl Müdürlüğü’nde şoför olarak işe aldığı ve makam şoförü yaptığı da iddialar arasında. 

İŞTEN ATILANLAR

Makam araçlarıyla ilgili İstanbul İl Müdürlüğü’nde de benzer şekilde fazla araç tahsisi yapıldığı, il müdürü de dahil birçok kişinin bu araçları şahsi işleri için kullandığı öğrenildi. Bu haberlerin bakanlık için yayılması ve tartışılmaya başlanmasının ardından il müdürlüğündeki 7 şoför bir hafta önce işten atıldı. 

Bakanlık makam araçlarının kullanımıyla ilgili denetim yapmak yerine çareyi, şoförleri işten atmakta buldu. Şu anda şoförler işe geri dönmeyi bekliyorlar. 

BAKAN YARDIMCISI’NDAN FETULLAH GÜLEN’E ÖVGÜ 

Bir diğer çarpıcı iddia ise bakanlıkta, eskiden ‘Gülen cemaatine’ mensup çok sayıda kişinin bulunduğuyla ilgili. Bunlardan biri de Zafer Tarıkdaroğlu. Tarıkdaroğlu bir yıl önce bakan yardımcısı yapıldı. Önceden yaptığı paylaşım ise arşivde. Tarıkdaroğlu, Gülen’le ilgili “Muhterem Fethullah Gülen hocamız rabbim sizden razı olsun” paylaşımını yapmıştı.

Bakanlığın İstanbul İl Müdür Yardımcısı Ayten Yılmaz’ın da yine FETÖ’den soruşturulduğu, işe geri döndüğü öne sürüldü. 

İddialar ve bakanlıktaki bilgiler bunlarla da sınırlı değil. Devamı gelecek gibi duruyor. SÖZCÜ olarak Aile Bakanı Mahinur Özdemir’e tüm bu iddiaları soruyoruz.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir