Enerji ithalatı faturası martta arttı

Mart Ayında Türkiye İthalatı Yüzde 2,2 Arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu ve Ticaret Bakanlığı verilerine göre, mart ayında Türkiye’nin toplam ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,2 artarak 30 milyar 610 milyon 139 bin dolar olarak gerçekleşti.

Toplam ithalatın 5 milyar 864 milyon 68 bin dolarlık kısmı enerji ithalatından kaynaklandı. Bu kalemi ise “mineral yakıtlar, mineral yağlar, bitümenli maddeler, mineral mumlar ve bunların damıtılmasından elde edilen ürünler” oluşturdu.

Bir önceki yılın mart ayında enerji ithalatı 5 milyar 511 milyon 248 bin dolar seviyesindeydi. Bu da önceki yıla kıyasla yüzde 6,4’lük bir artışı gösteriyor. Ham petrol ithalatı ise yüzde 6,6 azalışla 2 milyon 504 bin 129 tona geriledi.

Related Posts

ABD’den, İran ve Çin merkezli kişi ve kuruluşa yeni yaptırım

ABD, “İran Devrimi Muhafızları Ordusu (IRGC) adına balistik füze malzemeleri tedarikinde rol oynadıkları” gerekçesiyle İran ve Çin’den 6 kişi ve 6 kuruluşa yaptırım kararı aldı.

ABD’de konut fiyatları şubatta yavaşladı

ABD’de S&P CoreLogic Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, şubatta yıllık bazda yüzde 3,9 yükselerek konut fiyatlarının artış hızındaki yavaşlamaya işaret etti.

Rekabet Kurulu, üç hazır beton şirketine ceza verdi

Rekabet Kurulu, Edirne’nin Keşan ilçesinde hazır beton üretimi ile satışı alanında faaliyet gösteren üç şirkete uzlaşma sonucu 10,2 milyon lira idari para cezası kesilmesini kararlaştırdı.

Kamu bankalarından Sanayiciye can suyu

Sanayicilerin finansmana erişim sorunlarının çözümü için banka yöneticileri ile reel sektör temsilcileri bir araya geldi. Kamu bankalarının yöneticileri sanayiciye can suyu olmak için kredi musluklarını sonuna kadar açtıklarını kaydetti.

Çayırhan’da neler oluyor?

Özelleştirme süreci tepki çeken Çayırhan ihalesinden bu yana 52 gün geçti ama iktidardan devir ya da iptal yönünde bir karar çıkmadı. Sürece ilişkin soru işaretleri arttı.

Tekirdağ’da yerli buğday çeşidi “NKÜ Paşaeli” tescillendi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi akademisyenlerinin 12 yıl süren ıslah çalışmaları sonucu geliştirdiği yeni buğday çeşidi “NKÜ Paşaeli” Tarım ve Orman Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğünce tescillendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir