iOS 18 ile birlikte Hey Siri gidiyor Her Ayşe geliyor

Apple’ın iOS 18 beta sürümü, yeni bir erişilebilirlik özelliği olan Sesli Kısayollar’ı tanıttı. Bu özellik, kullanıcıların alternatif kontrol yöntemleri sunarak, iPhone’larında çeşitli görevleri yerine getirmelerini sağlıyor. İlginç bir şekilde, kullanıcılar bu özelliği Siri’ye yeni bir uyandırma sözcüğü vermek için kullanmanın yolunu buldu.

Sesli Kısayollar, kullanıcıların özel sesli ifadeler atayarak kısayolları başlatmalarına ve çeşitli görevleri yerine getirmelerine olanak tanır. Kullanıcılar, bu kısayollardan birini Siri’yi etkinleştirmek için programlayabilirler. Yani, Sesli Kısayollar aracılığıyla “Hey Siri” ifadesini değiştirmek için kendi seçtikleri bir uyandırma sözcüğünü ayarlayabilirler. Örneğin, “Bilgisayar” gibi bir kelimeyi uyandırma sözcüğü olarak belirleyebilirsiniz.

iOS 18 beta sürümünde bu özelliği denemek isteyenler, Ayarlar uygulamasına gidip Erişilebilirlik bölümüne geçmeli ve ardından Sesli Kısayollar’ı seçmelidir. Buradan “Sesli Kısayolları Ayarla” seçeneğine tıklayıp “Siri”yi (Siri İsteği değil) seçmelidir. Daha sonra istenilen uyandırma sözcüğünü girerek ayarlama yapılabilir.

Bu ayarlama tamamlandığında, iPhone’unuzda Siri’yi etkinleştirmek için belirlediğiniz ifadeyi söyleyebilirsiniz. Ancak, bazı sınırlamalar vardır. Bu özel uyandırma sözcüğü yalnızca ayarlandığı cihazda çalışır ve Apple’ın diğer cihazlarıyla, örneğin HomePod ile senkronize olmaz. HomePod ve diğer cihazlar hâlâ “Hey Siri” demenizi gerektirir.

Ayrıca, özel uyandırma sözcüğü ile kesintisiz bir komut akışı kullanamazsınız. “Hey Siri, saat kaç?” gibi doğal bir akışta komut veremezsiniz. Özel uyandırma sözcüğünü söyledikten sonra, gerçek isteğinizi belirtmeden önce kısa bir duraklama yapmanız gerekecek, bu da etkileşimin doğal akışını bozabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx