Kalp gribi mi kalp krizi mi: Grip sandınız kalpmiş

Kalp Gribi ve Kalp Krizi Arasındaki Farkları Bilmek Hayati Önem Taşıyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, kalp gribinin genç ve orta yaş grubunda sıkça görüldüğünü vurguladı. Kalp gribi vakalarının hafif seyreden vakalardan yoğun bakım tedavisi gerektiren ciddi tablolara kadar değişebildiği üzerinde durdu.

Kalp Gribi Belirtilerine Dikkat!

Kalp gribinin, bazen nezle ve grip belirtileriyle karışabileceğini aktaran Prof. Dr. Boztosun, hastaların genellikle üşüme, titreme, nezle ve grip gibi hafif şikayetlerle hekime başvurabileceğini belirtti. Ancak bazen daha ciddi belirtilerle birlikte, göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, ayaklarda şişlik ve bayılma gibi durumlarla karşılaşılabildiğini söyledi. Bu durumda, kalp krizi ile kalp gribi arasındaki farkın doğru bir şekilde tespit edilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Yoğun Bakım Gerektiren Durumlar

Yaşanan bazı kalp gribi vakalarında yoğun bakım tedavisi gerekebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Boztosun, özellikle uzun süren nezle ve grip şikayetleri, göğüs ağrısı, nefes darlığı, ayaklarda şişlik gibi belirtiler olduğunda bir uzmana başvurulması gerektiğini vurguladı. Erken tanının hayati önem taşıdığını belirten Boztosun, zamanında müdahale edilmediği durumlarda ciddi sonuçlarla karşılaşılabileceğini örneklerle anlattı.

Erken Teşhis Hayat Kurtarır

Kalp gribi şüphesi olan hastaların vakit kaybetmeden kardiyoloji uzmanına başvurmalarının önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Boztosun, göğüs ağrısı, çarpıntı, nefes darlığı ve ayaklarda şişlik gibi belirtiler varsa, derhal uzman kontrolünden geçmeleri gerektiğini ifade etti. Doğru teşhisin ve zamanında tedavinin hastaların sağlığına kavuşmalarında büyük rol oynadığını söyleyen Boztosun, belirtileri hafife almanın ve gecikmenin sonuçlarının ciddi olabileceğini hatırlattı.

Related Posts

Vücut dönüp kendine saldırıyor: Bu hastalığa dikkat !

Bağışıklık sisteminin kendi dokularına saldırması sonucu ortaya çıkan lupus hastalığının özellikle cilt, göz ve iç organlar üzerinde belirtiler gösterdiğini ifade eden uzmanlar, lupus hastalığının etkileri ve tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Tiktok’ta şimdi de osuruk yürüyüşü trend oldu: Deneyen vazgeçemiyor!

TikTok’ta “osuruk yürüyüşü” adıyla yayılan yeni trend, yemek sonrası birkaç dakikalık hafif yürüyüşün gaz atmayı kolaylaştırıp sindirimi hızlandırdığı ve ruh hâlini iyileştirdiği iddiasıyla dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir