Kocaeli’de Geri Kazanım Suyu Projesi

Kocaeli’de Su Kaynakları Geri Kazanım Projesiyle Korunuyor

Kocaeli’de içme suyu kaynaklarının korunması amacıyla hayata geçirilen “Geri Kazanım Suyu Projesi” kapsamında, sanayinin ihtiyacı olan suyun büyük bir kısmı atık su arıtma tesislerinden karşılanıyor. 2024 yılında sanayinin kullandığı 47,3 milyon metreküp suyun 17 milyon 184 bin 704’ü geri dönüşüm suyu olarak kullanıldı.

Su kaynaklarının hızla azalması ve su kıtlığı gibi sorunlar dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insanı etkiliyor. Bu nedenle suyun verimli kullanımı, iklim değişikliği ve nüfus artışı gibi faktörler suyun önemini daha da artırıyor.

2015 yılında başlatılan “Geri Kazanım Suyu Projesi” sayesinde Kocaeli, su kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak yıllık 129 milyon 813 bin 465 metreküp suyu geri kazanmayı başardı. Bu sayede Yuvacık Barajı kapasitesinin 2,5 katı kadar tasarruf yapıldı ve içme suyu kaynakları üzerindeki baskı azaltıldı.

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü Ali Sağlık, suyun önemini vurgulayarak, şehirde hızlı nüfus artışı, sanayileşme, iklim değişikliği ve kuraklık gibi faktörlerin su kaynakları üzerindeki baskıyı artırdığını belirtti.

Sağlık, geri kazanım suyunun farklı alanlarda kullanılması konusunda da çalışmalar yapıldığını ve şu anda Kocaeli’de yaklaşık 20 firmanın geri kazanım suyu kullandığını söyledi. Ayrıca, Gebze bölgesindeki çelik ve metal fabrikalarına ileri seviyede arıtılmış geri dönüşüm suyu temin edeceklerini ifade etti.

Kocaeli’de sanayinin su ihtiyacını geri dönüşüm suyuyla karşılamayı hedeflediklerini belirten Sağlık, 2024 yılında 47 milyon ton su tüketilen şehirde geri dönüşüm suyunun yaygınlaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Sağlık, Kocaeli Sanayi Odasında geri kazanım suyu konusunda sanayicilere bilgilendirme yapıldığını ve sürecin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Gayrimenkul sertifikası ile ev almak nasıl mümkün olacak? Merak edilen soruların yanıtları ortaya çıktı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ işbirliğiyle hayata geçirilen ve İstanbul’da tanıtımı yapılan “Gayrimenkul Sertifikası”na ilişkin merak …

Konutta yeni dönem başlıyor: Bakan Kurum detayları yarın açıklayacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yarın İstanbul’da konut piyasasında yeni bir dönemi başlatacak gayrimenkul sertifikası ile konut alımına imkan tanıyan projeyi duyuracak. Emlak Konut GYO ve TOKİ iş birliğiyle hayata geçecek proje, vatandaşlara küçük birikimlerle konut projesine ortak olma imkanı sunacak.

Piyasalarda sessizlik öncesi fırtına!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününü önceki kapanış seviyesine yakın, yatay bir seyirle 10.616,09 puandan tamamladı. Güne 10.637,42 puanla başlayan endeks, gün içinde en düşük 10.593,44 ve en yüksek 10.680,16 puanı gördü …

Ticaret Bakanlığı duyurdu! Bu yılın ilk 6 ayında 396 bin 182 başvuru karara bağlandı

Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan tüketici hakem heyetleri, tüketiciler ile satıcı veya sağlayıcılar arasında yaşanan uyuşmazlıklarda yılın ilk 6 ayından 396.182 uyuşmazlık başvurusunu karara bağlandı. Tüketici hakem heyetleri tarafından …

170 milyar dolarlık proje: Dünyanın en büyük barajının inşaatı başladı

Çin, Tibet bölgesinde dünyanın en büyük barajını inşa etmeye başladıklarını açıkladı. Baraj inşaatının en az 170 milyar dolara mâl olması bekleniyor.

Malatya’da Don Felaketi, Doğanyol’la Çiftçinin Yüzü Güldü

Malatya’daki zirai don, meyve ağaçlarına zarar verirken, Doğanyol’daki ürünler etkilenmedi.