Uzmanından bayramda kalp ritminizin bozulmaması için öneriler

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Canan Elif Yıldız: “Bayramda Beslenmeye Dikkat!”

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Canan Elif Yıldız, bayramda beslenme düzenindeki değişikliklerin, azalan fiziksel aktivitenin ve ilaç kullanımındaki düzensizliklerin kardiyovasküler sağlığı olumsuz etkileyebileceğini vurgulayarak uyarılarda bulundu. Dr. Yıldız, özellikle kırmızı et tüketiminin koroner arter hastalığı olan kişiler için risk oluşturabileceğini belirtti.

Doymuş Yağlar Risk Taşıyabilir!

Kurban Bayramı, manevi açıdan güzel bir atmosfer sunarken kalp ve damar hastaları için bazı riskler barındırabilir. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Canan Elif Yıldız, özellikle kavurma, kuyruk yağı gibi doymuş yağ oranı yüksek gıdaların fazla tüketilmesinin, koroner arter hastalığı olanlar için ciddi riskler oluşturabileceği konusunda uyardı.

Dr. Yıldız’a göre, günlük doymuş yağ tüketiminin belirli bir oranda olması gerekiyor. Bu nedenle, özellikle bayram sürecinde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Etleri Dinlendirerek Tüketin!

Yeni kesilmiş etlerin sindiriminin zor olabileceğini söyleyen Dr. Yıldız, etlerin dinlendirilerek tüketilmesi, porsiyon kontrolü yapılması ve yağsız pişirme yöntemlerinin tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, öğünlerin taze sebzelerle desteklenmesi ve ağır yemeklerin fazla tüketilmemesi de kalp sağlığı açısından önemli.

Tuz Tüketimine Dikkat!

Bayram sofralarındaki yüksek tuz içeriğinin, hipertansiyon hastaları için risk oluşturabileceğini belirten Dr. Yıldız, tuz tüketimini azaltmanın önemine dikkat çekti. Baharat, limon, sarımsak gibi alternatiflerle yemekleri lezzetlendirmenin ve tuzlu yiyeceklerden uzak durmanın faydalı olabileceğini söyledi.

Devamı için buraya tıklayabilirsiniz.

  • İlaçların düzenli kullanımını sağlayın.
  • Bayram boyunca hareket etmeye özen gösterin.
  • Uyku düzeninizi koruyun.

Related Posts

Sıcak havalarda artan “Salmonella” bakterisine dikkat

Medipol Bahçelievler Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Dilan Öztürk, sıcaklık artışıyla çoğalan Samonella bakterisi tehlikesine karşı gıda güvenliği ve hijyen kurallarının önemini aktardı. Salmonella özellikle bu mevsimde gıda zehirlenmelerinde en yaygın sebep olarak öne çıkıyor. Virüs basit hijyen kuralları ihmal edildiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor.

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

Uzmanından keneye karşı ‘dışarıda uyumayın’ uyarısı

Uzmanından keneye karşı ‘dışarıda uyumayın’ uyarısı

TTB’den kürtaj engelleri tepkisi: ‘Kürtaj talepleri gerekçesiz reddediliyor’

TTB, isteğe bağlı kürtaj taleplerinin reddedilmesine karşı Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne yazı yazdı.

Kepek, dökülme, kaşıntı kabusuna son! Saç derisine detoks şart, işte yöntemi

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar. Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?