Xiaomi 15 serisi Avrupa pazarına geliyor: Ancak bir farkla…

Xiaomi’nin Çin pazarı için geliştirdiği Xiaomi 15 serisi akıllı telefonlar hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Weibo’da paylaşılan son sızıntılar, Xiaomi 15 ve 15 Pro modelleri hakkında yepyeni detaylar sunuyor. Buna göre, üç farklı modelden oluşan Xiaomi 15 serisinin iki farklı modeli Avrupa pazarına gelecekken, bir model Çin pazarına özel kalacak. İşte detaylar…

Xiaomi 15 Pro, Avrupa pazarına gelmiyor

Haziran ayında, ‘Experience More’ olarak bilinen bir kaynak, Xiaomi’nin amiral gemisi telefonları için mitolojik figürleri kod adı olarak kullandığını ortaya çıkardı. Buna göre Xiaomi 15 Pro’nun kod adı ‘Haotian’ olarak açıklandı.

Xiaomi tarafından seçilen bu bu isim, eski Çin mitolojisindeki tanrılardan birine atıfta bulunuyor ve şirketin cihazın yeteneklerine olan güvenini yansıtmaya çalışıyor. Yine aynı kaynak, Xiaomi 15 Pro’nun (kısa kod adı O2, model numarası 24101PNB7C) yalnızca Çin pazarına özel olacağını, Xiaomi 15 ve 15 Ultra’nın ise küresel pazarda satışa sunulacağını ortaya çıkardı.

Snapdragon 8 Gen 4 işlemci, Ekim ayında Xiaomi 15 serisiyle birlikte piyasaya sürülecek. 15 ve 15 Pro modellerinin tasarımında büyük değişiklikler beklenmezken, her iki telefon da sırasıyla küçük düz ekran ve hafif kavisli ekran özelliklerini koruyacak. Yakın zamanda yayınlanan bir rapor, arka kamera tasarımında küçük bir değişiklik olabileceğini iddia ediyor.

Son olarak Avrupa pazarında piyasaya çıkacak olan Xiaomi 15 Ultra’nın bu yıl içinde piyasaya sürülmesi beklenmediğini belirtelim. Cihazın 2025’in ilk çeyreğinde kullanıcıların beğenisine sunulacağı söyleniyor.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir