Yurt dışından alışveriş yaparken dikkat! Hem banka hem de kişisel verileriniz kaydediliyor

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı: E-ticaret Sitelerine Dikkat!

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Kovid-19 salgını sonrasında alışverişlerin arttığını belirten Kılıç, teknolojinin gelişmesiyle beraber alışveriş kültürünün yavaş yavaş e-ticaret sitelerine kaydığını ifade etti.

Kılıç, kişisel bilgilerin ele geçirilmesi ve dolandırıcılık konusunda uyarılarda bulunarak, yurtiçi ve yurtdışı e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Güvenilir e-ticaret sitelerini tercih etmenin önemine değinen Kılıç, sitelerin güven damgasına sahip olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.

Kılıç, “Yurt dışı e-ticaret sitelerinde, kişisel ve banka bilgilerinin kaydedildiğini unutmamak gerekir. Türkiye’de temsilcisi bulunmayan yabancı merkezli sitelerle sorun yaşanması durumunda muhatap bulunmamaktadır. Bu nedenle tüketicilerin yurtdışı alışverişlerinde dikkatli olmaları gerekmektedir” dedi.

Kılıç, uygun fiyatlarla karşılaşılan yurt dışı alışveriş sitelerinde tüketicilerin büyük zararlarla karşılaşmamaları için dikkat etmeleri gerektiğini de belirtti.

”YURT DIŞI ALIŞVERİŞ SİTELERİNE YÖNELİK DÜZENLEMELER YAPILDI”

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat ise internet üzerinden yapılan işlemlerin kalıcı olduğunu vurgulayarak, kişisel ve banka bilgilerinin paylaşıldığı sitelerde dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Altınsaat, “Özellikle Çin kökenli e-ticaret sitelerinin Türkiye’de muhatabı olmaması nedeniyle karşılaşılan zararın giderilmesinin mümkün olmadığını unutmamak gerekir” dedi.

Related Posts

Verilere göre konutta arz canlandı, talep beklemede

Gaboras’ın dijital işlem verileri, 2025’in ilk yarısında konut satış ilanı hacminin geçen yılın aynı dönemine göre yükseldiğini, ancak alıcı tarafında teklif sayısının gerilediğini ortaya koyuyor. Genel Müdür Ruhi Konak’a göre, talep frene bastıkça satıcılar fiyat esnekliğine yöneliyor; dijital ihale ve anlık değerleme araçları piyasanın yeni denge noktalarını hızlandırıyor.

TOBB’un “Nefes Kredisi” için başvurular başladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) Nefes Kredisi’ne başvurular belirli bankalar üzerinden gerçekleştiriliyor.

Ünlü perakende zinciri iflasın eşiğinde

Ünlü perakende zinciri Talipsan ve bağlı iki şirketi finansal darboğaz nedeniyle konkordato sürecine girdi. Ayakkabı, çanta ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren şirketlere üç aylık iflas koruma verildi.

Altın fiyatları geriliyor: Gram ve çeyrek altında son durum

Altın fiyatları, Fed’in faiz indirimi beklentileri ve ABD Başkanı Donald Trump’ın ticaret savaşı açıklamaları nedeniyle gerileme eğiliminde. Tarım dışı istihdam verilerinin güçlü gelmesiyle birlikte altında baskı yarattı.

Trump’ın yeni tarife tehdidi yatırımcıları endişelendirdi: Küreselde satış dalgası başladı!

ABD Başkanı Trump’ın tarife ertelemesini 1 Ağustos’a uzatmasının ardından BRICS yanlısı ülkelere yüzde 10 vergi uygulayacağını açıklaması, küresel risk iştahını sert şekilde düşürdü. ABD ile AB ve Japonya arasındaki ticari belirsizlikler sürerken, Avrupa ve Asya borsalarında satışlar hız kazandı. Gözler Fed’in faiz kararlarına ve ABD’nin yeni ticaret mektuplarına çevrildi.

Bu hafta en çok kazandıran yatırım aracı listesinde sıralama değişti

Yatırım araçlarının 1-4 Temmuz haftasındaki performansları ciddi oranda değişti. İşte haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren yatırım araçlarının listesi…